Skip to main content
x

Herbarium Introduction

 

 

 

 
 

Isfahan University of Technology ( IUT ) Virtual Herbarium

 

هرباریوم دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با قدمتی بیش از 30 سال، نمونه های گیاهی متنوعی را در خود جای داده است که در بازه های زمانی مختلف از سراسر ایران و سایر نقاط جهان توسط اعضای هیأت علمی، کارشناسان و دانشجویان جمع آوری شده اند. جناب آقای دکتر سید جمال الدین خواجه الدین این هرباریوم را بنیان گذاری نمودند که به افتخار ایشان هرباریوم نیز در محل دانشکده به نام ایشان نامگذاری شده است.

از سال 1401 نیز به همت مسئولین دانشکده، این هرباریوم به عنوان یک هرباریوم بین المللی با نام اختصاری HIUT در پایگاه نمایه بین المللی هرباریوم های دنیا  https://sweetgum.nybg.org/science/ih به ثبت رسیده است.

 
 
 

 

مستندسازی نمونه های گیاهی از اهمیت بسیار بالایی در علوم سیستماتیک، کشاورزی، تنوع زیستی و حفاظت برخوردار است. هرباریوم ها به عنوان گنجینه های با ارزش و بانک های اطلاعاتی گیاهی از بنیادی ترین جایگاه ها در علم گیاه شناسی در راستای آموزش و پژوهش های گیاه شناسی و نیز تبادلات علمی بین دانشگاه ها و موسسات تحقیقات علمی به شمار می روند. داده های آماری مستخرج از اطلاعات هرباریومی نیز منابع با ارزشی را در ارزیابی جمعیت های گیاهی، تنوع و غنای رویشگاهی و نیز روند تغییرات پوشش گیاهی در طی زمان را ارائه می نمایند. به علاوه نمونه های گیاهی موجود در هرباریوم ها قابلیت استخراج ژنوم در راستای مطالعات ژنتیکی-مولکولی گیاهی را فراهم می نمایند. هرباریوم های مدرن از سیستم هایی استاندارد برای سازماندهی نمونه های هرباریومی خود استفاده می نمایند. نمونه ها بر حسب گونه ها، جنس ها، و خانواده ها در قفسه های هرباریومی مدرن کشویی نگهداری می گردند. این هرباریوم های مدرن، اغلب دارای پایگاه داده های الکترونیکی بوده و تصاویربا کیفیت نمونه ها به عنوان هرباریوم دیجیتالی و مجازی در شبکه اینترنت به آسانی به صورت مجازی در اختیار کاربران قرار می گیرد. هرباریوم دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با داشتن بیش از 17000 نمونه گیاهی در سال 1402 به پشتیبانی ریاست وقت دانشکده جناب آقای دکتر نوراله میرغفاری و با همت سرکار خانم دکتر افتخار بارانیان کبیر دانش آموخته مقطع دکتری منابع طبیعی به صورت مجازی آماده شد و برای بهره برداری اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و سایر علاقمندان منابع طبیعی به ویژه علوم گیاهی به ارائه اطلاعات نمونه های گیاهی موجود در هرباریوم به تفکیک نام خانواده، جنس، گونه و فرد جمع آوری کننده، تاریخ و محل جمع آوری، شماره هرباریومی و سایر اطلاعات نمونه پرداخته است. لازم به ذکر است هم اکنون هرباریوم دانشکده منابع طبیعی دارای حدود 17000 نمونه گیاهی از 200 تیره گیاهی می باشد که شامل گیاهان داخلی و خارجی است. این گیاهان گونه هایی از نهاندانگان تک لپه و دولپه، بازدانگان، کلامیدوسپرم، نهانزادان آوندی، (سرخس ها، دم اسبیان، پنجه گرگیان و...)، نهانزادان سلولی (خزه ای ها و...) و تالوفیت ها (جلبک ها و...) را شامل می شود. از این تعداد، حدود 8000 نمونه گیاهی از کشورهایی مانند انگلستان، آلمان، دانمارک، لهستان، آمریکا، چین و... می باشند. 

 
 
 

CONTACT US

 

مسئول هرباریوم : خانم مهندس مهناز بیات

شماره تماس : 03133913561  

 
 

ارتقاء امنیت وب با وف بومی