گیاه علفی، پیازدار و چند ساله که ساقه های آن کوتاه و تا ارتفاع 5 تا 15 سانتی متر رشد می کنند. قطر پیازهای آن بین 1/5 تا 2/5 سانتی متر رشد می کنند. پوسته های خارجی پیازها نازک و کاغذ مانند که تغییر رنگ می دهند و پس از مدتی سیاه رنگ می شوند، شکل پیازها کروی است. ساقه ها عریان و قوی هستند. تعداد برگ ها 1 تا 2 عدد به عرض 2 تا 6 سانتی متر و بلندتر از ساقه گل دهنده. شکل برگ ها بيضوي-مستطیلی تا تخم مرغی. چمچمه به طول 1/5 تا 2 سانتی متري و3 تا 4 لوب دارد. گل آذین چتر دسته ای پهن کروی تا نیمه کروي شکل ، تعداد زیادی گل نر، روی گل آذین چتری قرار می گیرد. دمگل ها تقریباً مساوي و هم اندازه که طول دمگل ها بین 1 تا 3 سانتی متر. شکل گلپوش استکاني پهن ، رنگ گلپوش ها در زمانی که گیاه سبز است ارغواني-قرمز و بعد از خشک شدن بنفش-قرمز، گلسرخی با رگه های پررنگ. گلپوش ها به طول 6/5 تا 8/5 میلی متر بوده و مستطیلی-بیضوی شکل باریک با لبه های تقریباً مساوی با رأس گرد هستند. رگه میانی گلپوش ضخیم شده و سخت می گردد، لبه های گل پوش به طرف بیرون برگشته اند. میله ای پرچم ها تقریباً نصف گلپوش ها طول دارند و تا حدود یک میلی متر به قطعات گلپوش ها چسبیده و به آنها پیوسته اند. رنگ پرچم ها ارغوانی-قرمز می باشد، پرچم های خارجی قاعده سه گوشه درفشی و داخلی ها سه گوشه دارند. بساک ها به طول حدود 1 میلی متر و زرد رنگ می باشند. میوه کپسول و به طول 4 تا 5 میلی متر که دانه های زیادی داخل آنها قرار دارد.در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. حاوی ترکیبات گوگردی، فلاونوئید و عصاره های روغنی می باشد. تمام اندام های استفاده خوراکی دارد و به عنوان نوعی غذایی کردی محلی که با برنج پخته می شود و مورد استفاده قرار می دهند. گل ها به عنوان چاشنی در سالادها استفاده می شود و گیاه زنده به دفع حشرات و موش کور کمک می کند. این گونه خاصیت ضد باکتریایی و میکروب کشی دارد. عصاره اتانولی از گیاه اثر باکتری کشی بر روی باکتری های: Xanthomonas campestris , Erwinia caratovora, Staphylococcus aureus & Salmonella typhimurium دارد.این عصاره ها بر روی باکتری Escherichia coli تاثیری مدارد. برخی از گزارشها سمی بودن این گونه را اعلام کرده اند. موارد مسمومیت ناشی از مصرف زیاد آن در بین پستانداران می باشد که سگ از همه برای مسمومیت مستعدتر است.