Skip to main content
x

نام علمی :

Leucanthemum vulgare Lam.

نام فارسی :

خانواده :

Asteraceae

نام عربی :

2n :  

نام انگلیسی :

Oxeye daisy, Ox-eye daisy, Common white daisy

نام فرانسوی :

 Marguerite, Leucanthème à feuilles de graminées, Marguerite à feuilles de graminée

 

 

نوع رویشگاه :

مناطق ایران و تورانی

 

 

ارزش کاربری :

علوفه ای
تزئینی

 

 

 نوع خاک :

آهکی
ماسه ای

 

 

توپوگرافی  :

دشت

 

 

اکوسیستم :

مناطق استپی
کاشته شده

 

 

شماره شناسه  :

547

 

 

وضعیت تهدید :

توصیف گونه :

گياه دائمی علفی که تا ارتفاع 1 متری رشد می کند.‌ساقه ها بدون كرك يا كرك‌‌دار می باشند. ‌ساقه ها با انشعابات ساده يا با انشعابات متعدد می باشند. تعدادی هم از شاخه های ساقه اصلی هستند که انشعابات مياني محسوب می گردند. گیاه ریزوم دار است که ریزوم‌ها به طور افقی حرکت کرده و شاخه ها هم از روی آن جوانه می‌زنند. برگ ها عمدتاً قاعده ای بوده و از روی انتهای ‌ساقه ها سبز می کنند و یا از روی ریزوم سبز جوانه می‌زنند. برگ های قاعده ای و میانی دمبرگ بلند دارند و سبز-خاكستري می باشند که شکل واژ‌تخم مرغي قاشقی تا مستطیلی-تخم مرغی دارند. طول برگ ها 2/5 تا 10 و گاهی تا 15 سانتیمتر می رسد که در قاعده میخی با حاشیه كامل یا دندانه‌دار تا شانه بریده عمیق با نوک برگ كند می باشد. برگ های بالایی ساقه بدون دمبرگ هستند. كپه دم گل آذين بلند دارد که گرد یا بشقابی شکل است، با گل‌هاي لوله‌اي يا با گل‌هاي لوله‌اي و زبانه‌اي، به قطر 2 تا 5 سانتیمتر، منفرد يا 2 تا 6 تايي که به صورت دیهیم قرار می گیرند. گريبانه به طول 5 تا 8 میلیمتر و تخم مرغي تا مستطیلی شکل که در حاشيه غشايي تیره رنگ است. گلچه‌هاي زبانه‌اي 12 تا 30 تايي، گلچه ماده زایا و گلچه‌های لوله‌ای 10 تا 25 میلیمتر طول دارند. گلچه‌هاي روی دیسک و نیز گلچه‌های حاشیه کپه دیسک دو جنسی و زرد رنگ می باشند که 2/5 تا 3 میلیمتر طول دارند. میوه فندقه که اندازه آنها از 2 تا 3 میلیمتر متغییر و 10 رگه دارند. در فندقه‌های دیسکی یا گل‌هاي لوله‌اي پاپوس وجود ندارد ولی در دیگر گل‌هاي زبانه‌اي فندقه‌ها پاپوس دارند که به طول 0/3 تا 0/5 میلیمتر هستند. این گیاه جزو گیاهان زینتی معروف می باشد که در اکثر نقاط کشور و دیگر مناطق جهان کشت می گردد. در منطقه نیز به عنوان گیاه زینتی در پارک ها و یا منازل کاشته شده اند.

 

 

 

 

نمودار فنولوژی

Leucanthemum vulgare - Asteraceae

وضعیت پراکندگی در ایران  :

آذربایجان، تهران، اصفهان، همدان، خراسان

 پراکندگی جغرافیایی :

ترکیه، ایران، منطقه معتدله اروپا تا آسیا از اروپای غربی تا چین، به آمریکای معرفی شده و به صورت بومی درآمده و همه جا گیر شده است.

 گونه

 :

Leucanthemum vulgare Lam.

پراکندگی ایران

Leucanthemum vulgare - Asteraceae

پراکندگی موته

Leucanthemum vulgare - Asteraceae

منابع :   

Davis, P.H. 1975. Flora of Turkey. Vol. 5. P. 255.
Lin, Y. R., Shi, Z., Humphries, C. J. & Gilbert, M. G. 2011.Flora of China. Anthemideae (Asteraceae). Science Press (Beijing) & Missouri Botanical Garden Press (St. Louis). P. 773.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی