Skip to main content
x

نام علمی :

Capsicum annuum L.

نام فارسی :

فلفل سبز، فلفل تند

خانواده :

Solanaceae

نام عربی :

فلفل حلو، فلیفاه حلوه

2n :  

Bo:24

نام انگلیسی :

Bell pepper, Chili pepper, Green pepper

نام فرانسوی :

Piment ornemental, Piment doux, Piment doux

 

 

نوع رویشگاه :

مناطق ایران و تورانی

 

 

ارزش کاربری :

دارویی
تغذیه ای
تزئینی

 

 

 نوع خاک :

آهکی
ماسه ای

 

 

توپوگرافی  :

دشت

 

 

اکوسیستم :

کاشته شده

 

 

شماره شناسه  :

333

 

 

وضعیت تهدید :

توصیف گونه :

گیاه یکساله یا چندساله علفی یا درختچه ای است که ساقه های آن تا ارتفاع 100 سانتیمتری رشد می کنند. ساقه استوانه ای ساده کرکدار یا بی کرک که در سن بالا چوبی می گردد. برگ ها منفرد و یا زوج به طول 2 تا 8 و به عرض 1 تا 3 سانتیمتر با نوک تیز یا نوک دراز و قاعده باریک شده که حاشیه کامل دارد. برگ ها بدون کرک می باشند. دمبرگ ها با کرک های مخملی و به طول 4 تا 15 میلیمتر. گل ها اغلب منفرد در محور برگ ها تشکیل می گردد. دمگل آذین به طول 6 تا 20 میلیمتر. کاسه فنجانی شکل با حاشیه دندانه دار یا مواج، به طول 2 تا 5 و به عرض 3/1 تا 3 میلیمتر. گلبرگ ها به طول 2 تا 3 و عرض 1 تا 2 میلیمتر. بساک ها مایل به ارغوانی به طول 2/1 تا 3 و به عرض 7/0 تا 9/0 میلیمتر. خامه با سطح صاف. میوه سته به رنگ های بسیار متنوع مانند قرمز، نارنجی، زرد، یا ارغوانی رنگ که در واریته های مختلف متغییر است با شکل ها و اندازه های بسیار متنوع. دمگل 11 تا 25 میلیمتر طول دارد. کاسبرگ ها دائمی برگشته به بالا. دانه به تعداد زیاد به رنگ زرد و به شکل بشقابی یا کلیوی به قطر 3 تا 5 میلیمتر،، فلفل بومی مکزیک و آمریکای جنوبی است که به دیگر نقاط دنیا برده شده است. این گونه در منطقه باغات و یا در باغچه منازل در سطح محدود و برای مصارف خانگی کشت می گردد و دارای واریته ها متنوع در منطقه است که از نوع فلفل های ریز تا دلمه ای، شیرین تا تند متناسب با نیاز مصرف کننده کاشته شده اند. واریته های زینتی گلدانی برای تزئین اتاق نیز استفاده می گردد. میوه های واریته های مختلف خوراکی و زینتی در اندازه و رنگ های متفاوت وجود دارد که طول برخی از میوه ها به بیش از 25 سانتیمتر می رسد.

راهنمای نمودار فنولوژی

نمودار فنولوژی

وضعیت پراکندگی در ایران  :

کاشته شده

 پراکندگی جغرافیایی :

بومی شمال آمریکای جنوبی و جنوب آمریکای شمالی است که به تمام دنیا برده شده و کشت می گردد. امروزه دارای انواع واریته و کولتیوارهای زراعی متعددی است که برای تازه خوری در سطوح کم و برای استفاده صنعتی در مزارع مکانیزه و صنعتی کاشته می گردد.
Capsicum annuum L.

 گونه

 :

پراکندگی ایران

پراکندگی گونه

Capsicum annuum L.

در منطقه حفاظت شده کرکس

منابع :   

خاتم ساز، م. 1377. فلور ایران. تیره سیب زمینی Solanaceae. موسسه تحقیقات جنگل ها ومراتع کشور. شماره 24. صفحه 100.
Davis, P.H. 1978. Flora of Turkey. Vol. 6. P. 443.
Schisschkin, B.K., Bobrov, E.G. 1997. Flora of the USSR. English translated. Vol. XXII. P. 57.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی