Skip to main content
x

نام علمی :

Atriplex leucoclada Boiss.

نام فارسی :

خانواده :

Chenopodiaceae

نام عربی :

2n :  

MBG:G9

نام انگلیسی :

Salt bush

نام فرانسوی :

 

 

نوع رویشگاه :

مناطق ایران و تورانی
مناطق صحرایی سندی

 

 

ارزش کاربری :

علوفه ای

 

 

 نوع خاک :

آهکی
شور
قلوه سنگی

 

 

توپوگرافی  :

دشت

 

 

اکوسیستم :

مناطق بیابانی
مناطق استپی

 

 

شماره شناسه  :

414

 

 

وضعیت تهدید :

توصیف گونه :

این گياه علفی يکساله يا چند ساله، از نظر گل های نر و ماده يک‌پايه و به ندرت دو پايه هستند. این گونه گاهي در پايين ساقه ها‌‌‌ چوبي می شود. گیاه پوشيده از فلس‌ها‌‌‌ي ريز، خاکستري و يا به ندرت خاکستري مایل به زرد است. ساقه به طول تا 70 سانتیمتر حتی بلند‌تر، افراشته، خيزان و يا خوابيده روی زمین هستند، ساقه از پايين منشعب می شوند. برگ ها‌‌‌ به طول تا 23 و عرض تا 12 میلیمتر، مستطيلي، تخم مرغي پهن تا دایره ای، بيضوي و يا تخم مرغي مایل به نیزه ای هستند، برگ ها‌‌‌ به طور متناوب بر روی ساقه، بدون دمبرگ و يا با برگ ها‌‌‌ي پاييني با دمبرگ کوتاه به طول تا 4 میلیمتر، برگ ها‌‌‌ نوک گرد، در حاشيه صاف و يا موج‌دار تا دندانه‌اي-کنگره‌اي، برگ ها‌‌‌ در قاعده باريک شونده، ته بريده و يا نيم قلبي، با بافت تقریباً گوشتي می باشند. گل هادر محور برگ ها‌‌‌ و يا در امتداد انشعابات سنبله مانند، مجتمع در گويچه‌ها‌‌‌ي فاصله‌دار و يا در انتهاي انشعابات نزديک به هم هستند، گل هانر و يا ماده، گل‌ها‌‌‌ي نر به طور معمول در نوک و گل‌ها‌‌‌ي ماده در پايين گويچه قرار دارند. برگک ها‌‌‌ي ميوه به طول 4 تا 8 و عرض 4 تا 9 میلیمتر، به شکل مثلثي وارونه تا استکاني و تا انتها پيوسته، برگک ها‌‌‌ در انتها با دندانه‌اي نامنظم و نابرابر به تعداد 5 تا 9 عدد، يا گاهي دو کنگره‌اي و هر کنگره با دندانه نامنظم، در سطح پشتي صاف و يا با زايده‌ها‌‌‌ي زگيل مانند هستند، برگک ها‌‌‌ در نيمه پاييني کمي سخت و چوبي می شوند.دانه به قطر 5/1 تا میلیمتر، قهوه‌اي رنگ و عمودي هستند. این گونه خوشخوراک بوده و برای دام پروتئین کافی تأمین می‌نماید. برای حفاظت گیاه و تامین رشد گیاه بعد از برداشت، باید بیشتر از 25 درصد از حجم بوته توسط دام برداشت شود. البته این مقدار توصیه شده، بسیار کم است ولی به هر صورت گیاه تا حدودی حفظ می گردد و برای رشد مناسب و بزرگتر شدن گیاه در سال های آتی، باید کمتر از این مقدار و حداکثر 50% آن سالم باقی بماند تا بذرریزی و ادامه رشد آن تضمین گردد.

راهنمای نمودار فنولوژی

نمودار فنولوژی

وضعیت پراکندگی در ایران  :

آذربايجان، همدان، كرمانشاه، ایلام، فارس، اصفهان، بختياري، لرستان،هرمزگان، بوشهر، كرمان، سمنان، خوزستان، بلوچستان، تهران، خراسان

 پراکندگی جغرافیایی :

پراکنده در پوشش گیاهی اقلیم های صحرا-سند و ایران و توران می باشد. ایران، ترکیه، مصر، لیبی، قفقاز، آسیای مرکزی، افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، اردن، لبنان، شبه جزیزه عربستان.
Atriplex leucoclada Boiss.

 گونه

 :

پراکندگی ایران

پراکندگی گونه

Atriplex leucoclada Boiss.

در منطقه حفاظت شده کرکس

منابع :   

اسدی ، م. 1380. فلور ایران. تیره اسفناج، چغندر Chenopodiaceae. موسسه تحقیقات جنگل ها ومراتع کشور. شماره 38. صفحه 95.
ثابتی، ح. 1353. جنگل ها، درختان و درختچه های ایران. سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی. صفحه 151.
قهرمان، ا. فلور رنگی ایران. Atriplex leucoclada. عکس شماره 1020.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی