گیاه علفی یکساله که ساقه ها تا ارتفاع 3 تا 40 سانتیمتری رشد می کنند. ساقه های منفرد یا از قاعده منشعب شده و شاخه های جدید تولید می کند. ساقه ها و شاخه ها پوشیده از کرک های کوتاه به طرف پایین خمیده می باشند. برگ های قاعده ای دمبرگدار هستند که به طول 1 تا 5 میلیمتر می رسند. پهنک برگ به شکل تخم مرغی، قاشقی است. برگ های میانی و بالایی ساقه به طول 8 تا 35 و به عرض 5/2 تا 9 میلیمتر هستند که نیزه ای پهن، نیزه ای باریک تا خطی بوده حاشیه ها مژه دارند و بلندتر از گل ها می گردند. گل آذین سنبله ای که از معمولا یک چرخه گل تشکیل شده. چرخه های گل در محور برگ ها تشکیل می شوند و اغلب کم گل بوده و تماما نزدیک به هم هستند. کاسه گل صورتی رنگ به طول 5 تا 10 میلیمتر، لوله ای باریک، با حدود 13 رگه برجسته، پوشیده از کرکهای زبر سفید نسبتا متراکم. دندانه ها کوتاه و نزدیک به هم. جام گل به طول 8 تا 11 میلیمتر، بنفش، ارغوانی تا صورتی کمرنگ. لوله جام گل کمی از کاسه بیرون آمده. فندقه به طول 2 و به عرض 8/0 میلیمتر، مستطیلی، در قاعده باریک و با نوک گرد، قهوه ای روشن تا کرم رنگ، در سطح با تزیینات زگیل مانند بسیار ریز، آرئول با دو شاخه بیضوی و سفید رنگ. این گونه گیاه داروئی خوراکی است که برای آماس،بی خوابی و فشارخون در ایران، ترکیه و چین مصرف می گردد. در تجزیه اسانس آن ترکیبات ذیل تفکیک شده اند: p-mentha-3-en-8-ol and pulegone. در بررسی دیگر 58 ترکیب شیمیائی مختلف از اسانس آن جدا گردید و گیاه را به عنوان منبع غنی از روغن terpene و عاری از ترکیبات scavenging معرفی نموده اند. ترکیبات استحصالی از عصاره های گیاه دارای خواص باکتری کشی شدید است. ترکیبات و خواص باکتری کشی گیاه، بر اساس خصوصیات شیمائی خاک رویشگاه تغییر معنی داری با یکدیگر نشان دارند به این ترتیب عناصر موجود در خاک و غلظت آنها، تغییر کمی در اسانس ایجاد نمودند. در منابع این گونه را منشاء مناسب برای pulegone دانسته و گیاه را برای صنایع مفید اعلام کرده اند. این ماده قابل استفاده در صنایع عطرسازی، داروهای ضد درد، چاشنی و طعم دهنده غذا کاربرد وسیع و گسترده دارد. در مراتع منطقه وسیعی از ایران و توران و خلیج عمانی می روید که در دامنه های سنگلاخی و گاهی حاشیه مزارع مستقر می گردد.